Oefentherapie Volwassenen

Veel lichamelijke klachten ontstaan als gevolg van een bepaalde ziekte of aandoening, maar zeker ook doordat iemand in het dagelijks leven niet gezond beweegt. Meestal ben je je niet bewust van hoe je beweegt en voel je je lichaam pas als het pijn doet.

Dan kan een oefentherapeut Cesar goed van pas komen!
Oefentherapie Cesar is een therapie waarbij je je bewust wordt gemaakt van je eigen beweeggedrag.

Wanneer je ergens last van hebt, is de motivatie groot om daar iets aan te doen. Hoe fijn is het dan om hier zelf aan mee te kunnen werken!

Wat voor klachten:

Het omgaan met houdings- en bewegingsafwijkingen

Het behandelen van nek-, schouder-,rug-, bekken-, heup-, knie-, en voetklachten

Werkgerelateerde klachten (bv KANS)

Ademklachten zoals astma, COPD en hyperventilatie

Neurologische aandoeningen, zoals hernia, ischias, uitstralende zenuwpijnen etc.

Orthopedische aandoeningen, zoals artrose, osteoporose, scoliose, ziekte van Scheuermann.

Reumatische aandoeningen, zoals ziekte van Bechterew, reumatoide artritis

Spanningsklachten zoals spanningshoofdpijn

Revalidatie na bv een heup-, knie-, of rugoperatie

Onderzoek en behandelen:

De eerste keer bij de therapeut wordt de hulpvraag besproken, wordt er lichamelijk onderzoek gedaan waarbij er naar de houding en de manier van bewegen in relatie met de klachten wordt gekeken. Hiervan wordt een indivueel behandeldoel en plan gemaakt, zodat duidelijk is waar aan gewerkt gaat worden.

Je leert tijdens de behandelingen wat wel en wat niet goed is voor je lichaam, waarbij je rekening leert houden met eventuele fysieke beperkingen. Je leert je eigen beweeggewoontes in het dagelijks leven te herkennen en te veranderen.

Door te letten op je houding tijdens je dagelijkse bezigheden en door oefeningen te doen heb je zelf een actieve rol bij de therapie en vergroot je de kans op een succesvolle therapie.

Na de behandeling ben je je meer bewust van je eigen manier van bewegen. Je hebt geleerd gezonde houdings- en beweeggewoonten toe te passen tijdens dagelijkse werkzaamheden, sport en hobby en kun je je klachten zelf positief beïnvloeden.