Kinderoefentherapie

 


Kinderen ontwikkelen de motorische vaardigheden op hun eigen manier en in hun eigen tempo.
Meestal gaat dat goed; de meeste kinderen houden van bewegen en leren allerlei vaardigheden zoals kruipen, lopen, klimmen, zwemmen, fietsen en schrijven zonder heel veel inspanning. Soms gaat dit niet vanzelf en vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen!

Wij helpen kinderen met hun motorische problemen waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt.

Bewegen is behalve leuk en gezond ook heel nuttig. Wanneer kinderen spelen oefenen ze hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben. Vandaar dat het belangrijk is dat de kinderen geholpen worden waneer het bewegen niet vanzelf gaat.

Bij motorische problemen kan gedacht worden aan bijvoorbeeld:

- Vaak vallen
- Moeite met vaardigheden als fietsen, zwemmen, rennen, springen
- Bang en angstig om te bewegen
- Bewegingonrust
- Onduidelijk handschrift
- Onhandig
- Veel op tenen lopen
- Moeite met de gymles
- Moeite met veters strikken
- Moeite met aan-uitkleden ( krijgt ritsen/knopen vaak niet dicht)
- Moeite met knutselen (vouwen, knippen)
- Afwijkend looppatroon
- Houding

Een motorische hulpvraag komt meestal van ouders, een leerkracht of het kind zelf. We bespreken de hulpvraag met ouders en kind, onderzoeken en observeren de motoriek van het kind en bekijken wat de oorzaken van de motorische problemen zijn.

Bij het behandelen wordt altijd uitgegaan van de individuele mogelijkheden van het kind en wordt er ook rekening gehouden met eventuele gedragsproblematiek.
Spelenderwijs worden de motorische vaardigheden eigen gemaakt, waarbij er met de aanpak aangesloten op de belevingswereld en interesse van het kind.

 

Kinderoefentherapie In Balans Oefentherapie Rotterdam
Kinderoefentherapie In Balans Oefentherapie